ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Δοξαστικόν των αίνων Κυρ.Αγίων Πατέρων-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ (ερμηνεία Σταύρος Μανιάτης)

   -Συνεχίζουμε την παρουσίαση Δοξαστικών του Πεντηκοσταρίου,σε μέλος του Διδασκάλου,με το Δοξαστικό των αίνων της Κυριακής των Αγ.Πατέρων.
   -Θα θέλαμε να επισημάνουμε το εξής σημαντικό περί του συγκεκριμένου πασίγνωστου και εν πολλοίς "ταλαιπωρημένου" από τους νεώτερους ερμηνευτές-ψάλτες Δοξαστικού.
   -Επεκράτησε να αναμιγνύονται θέσεις του παλαιού στιχηραρίου με το νέον του Πέτρου.Και αυτό ίσως να μη μας "προκαλεί" εμάς τους νεωτέρους.Ομως κάτι τέτοιο ήταν-και λόγω της γραφής-αδιανόητο γιά τους παλαιούς μελοποιούς και ψάλτες.
   -Επιπλέον έχει και αυτό το μέλος "εισαχθεί" στα πασίγνωστα (κάτι σαν το αντίστοιχο της Κασσιανής) και υπέστη πάμπολλες διασκευές,αναλύσεις και επεμβάσεις,οι περισσότερες αυθαίρετες και άκομψες, με κριτήριο την επίδειξη και τον ματαιόδοξο εντυπωσιασμό.Και δυστυχώς συνεχίζει να τραβά τα πάνδεινα από τους επίδοξους "πέτρους...."
   -Το ανωτέρω Δοξαστικό το ερμηνεύει,από το Δοξαστάριο έκδοσης Βιολάκη,ο φίλος,βασικό μέλος του Ομίλου και Πρωτοψάλτης Υπαπαντής Αμαρουσίου Σταύρος Μανιάτης,Λακεδαιμόνιος,τον οποίο ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
  -Στο βίντεο προτάξαμε το αυθεντικό μουσικό κείμενο με την γραφή του Πέτρου,γιά τους ίδιους ακριβώς λόγους που αναφέραμε στο αντίστοιχο της Κυριακής του Τυφλού.
ΟΦΕΛΠ
  
Σχόλιο Παν.Τζανάκου-εκ των διαχειριστών.
-Θα ήταν παράλειψη να μην σχολιαστεί η ερμηνεία του φίλου Σταύρου.Σοβαρή,μετρημένη,παραδοσιακή με στιβαρή σταθερή φωνή και με αναλύσεις απλές, παραδοσιακές,απαραίτητες.
 -Ενας ακόμα τόσο νέος προστίθεται στην νέα γεννιά ψαλτών.Και το ψαλτικό μέλλον μπροστά του. 



2 σχόλια:

  1. Νικόλαος Γιάννου6 Ιουνίου 2011 στις 10:01 μ.μ.

    Το σχόλιο του Παναγιώτη με κάλυψε απόλυτα... Μπράβο Σταύρο!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑΠΑΜΑΝ
    npapadimit

    ΑπάντησηΔιαγραφή