ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Παράδοσις βιβλίου "Πετρος Πελοποννήσιος"

Οφειλετικώς, εκ λόγων σεβασμού και τάξεως, ο Α' υπεύθυνος του ΟΦΕΛΠ κ.Παναγιώτης Τζανάκος, Πρωτοψάλτης της περιφέρειας Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας της Αγιωτάτης Αρχιεπισκοπής Κων/λεως, ζήτησε και έγινε δεκτός το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019, στο ιδιαίτερο γραφείο του Παναγιωτάτου Οικ.Πατριάρχου, από τον Πατριαρχικό Επίτροπο Σεβασμιώτατο και μουσικολογιώτατο Μητροπολίτη Σηλυβρίας κ.κ. Μάξιμο, (λόγω απουσίας του Παναγιωτάτου στο εξωτερικό), και του παρέδωσε, τόσον εκ μέρους του ΟΦΕΛΠ, όσον και εκ μέρους του συγγραφέως κ.Ευαγγέλου Θεοδώρου, το Α' αντίτυπον του προ ολίγων ημερών εκδοθέντος βιβλίου με τίτλο ΠΕΤΡΟΣ ο ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ.
Ο Σεβ/τος Πατριαρχικός Επίτροπος, ξεφύλλισε για λίγο το βιβλίο, εντυπωσιάσθηκε από τον όγκο και την πλούσια βιβλιογραφία που παρατίθεται στο τέλος και εκ μέρους του Παναγιωτάτου, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και ευχήθηκε τα δέοντα γιά το βιβλίο. Μάλιστα έγινε και σχετική μνεία στο δελτίο τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.
Επίσης, πάλιν ο Α υπεύθυνος του ΟΦΕΛΠ, παρέδωσε ένα αντίτυπο του εν λόγω βιβλίου, στον Μέγα Πρωτοπρεβύτερο της Μεγάλης Εκκλησίας μουσικολογιώτατον π. Γεώργιο Τσέτσην, ο οποίος είναι από μηνών και Επίτιμος Πρόεδρος του περίφημου Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν Κων/λεως.
Ο π.Γεώργιος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες και ευχήθηκε επιτυχία στο βιβλίο. Ασφαλώς και είναι χρήσιμο να επισημάνουμε ότι πάντοτε ο π.Γεώργιος - που είναι εγκρατέστατος της ψαλτικής και εκ των τελευταίων επιγόνων της μεγάλης Κων/πολίτικης ψαλτικής παράδοσης- όταν ομιλεί ή γράφει περί ψαλτικής, πάντα επικαλείται τον Πέτρο, ως την κύρια και βασική πηγή της Πατριαρχικής ψαλτικής παράδοσης και των Πατριαρχικών αναλογίων διαχρονικά.
Χαίρετε εν ειρήνη και καλό Τριώδιο.
ΟΦΕΛΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου