ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

π.Γεώργιος Τσέτσης. Επετειακή ομιλία.

Το Σάββατον 1η Δεκεμβρίου 2018, έγιναν οι επετειακές εκδηλώσεις γιά τα 70χρονα του ιστορικού Συνδέσμου Μουσικοφίλων Πέραν Κων/λεως. Κατ' αρχήν έγινε Εσπερινός εις τον λαμπρόν ιερόν ναόν Αγίας Τριάδος Πέραν, χοροστατούντος του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ Βαρθολομαίου και έψαλλαν δεξιά, ψάλτες μέλη του συνδέσμου, υπό τον Αρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Ε κ.Π.Νεοχωρίτη και αριστερά, ψάλτες μέλη του εν Αθήναις παραρτήματος του συνδέσμου, υπό τον Αρχοντα μουσικοδιδάσκαλον της Μ.Ε κ.Δ.Παϊκόπουλον. Ασφαλώς κυριάρχησαν μέλη του Διδασκάλου Πέτρου.
Εν συνεχεία και μετά τις επετειακές προσφωνήσεις, ομίλησεν ως κεντρικός ομιλητής ο μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος της ΜΕ π.Γ.Τσέτσης με θέμα "Το σεμνώς και ορθώς ψάλλειν, διαχρονική παρακαταθήκη του Σ.Μ.Π.Κ". 


Εν συνεχεία κατέκλεισεν τις εκδηλώσεις ο Παναγιώτατος Οικ/Πατριάρχης, του οποίου εψάλη ο Πολυχρονισμός και από τους δύο χορούς. 
Την λίαν ενδιαφέρουσαν, εμπεριστατωμένην και με ιδιαίτερα γλαφυρό τρόπο και ύφος εκφωνηθείσαν κεντρικήν ομιλίαν του π.Γεωργίου, που μάλιστα αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον Διδάσκαλο Πέτρο Πελοποννήσιο ως τον κύριο εκφραστή της Πατριαρχικής ψαλτικής παράδοσης, όποιος ενδιαφέρεται, μπορεί να την αναγνώσει  Ε Δ Ω
Επίσης εκτενέστερη αναφορά και πληροφορίες γιά την όλη εκδήλωση στην επίσημη ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ε Δ Ω.
Ηχητικά του εσπερινού θα αναρτηθούν σε νεώτερη ανάρτησή μας. Χαίρετε εν ειρήνη.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου