ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016

Δόξα εσπερίων Αποστ.Ανδρέα-ΠΕΤΡΟΥ. Ερμηνεία:Ανδρέας Φούκας.

Αναρτούμε το Δοξαστικόν των εσπερίων της σημερινής εορτής του Αποστόλου Ανδρέα στην μελποίηση του Διδασκάλου Πέτρου και με ερμηνευτική προσέγγιση τού κ. Ανδρέα Φούκα στον οποίον βεβαίως ευχόμαστε χρόνια πολλά ευλογημένα καρποφόρα και καλή πρόοδο στις σπουδές του.
Σημείωση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Αισθάνομαι μεγάλη χαρά όταν επικοινωνούν μαζύ μου νεαρά άτομα σπουδαστές της Ψαλτικής και μου εκφράζουν το ενδιαφέρον τους γιά τα μέλη του Πέτρου.Γιατί η καλή Ψαλτική τέχνη θα επιζήσει -αν επιζήσει- αν στηριχθεί πάνω σε νέους συναδέλφους πού ενδιαφέρονται γιά τα κλασικά μέλη. Ο σημερινός λοιπόν ερμηνευτής Ανδρέας Φούκας,είναι μόλις 16 ετών.Κατάγεται και διαμένει στο Αγρίνιο και είναι μαθητής της Β' Λυκείου του Μουσικού σχολείου Αγρινίου.Με την μουσική ασχολείται από παιδί. Είναι σπουδαστής ανωτέρων θεωρητικών (Αρμονίας Αντιστίξεως) και κλασικού κλαρινέτου στο Ωδείο σύγχρονης τέχνης  Αγρινίου.Φοιτά  στη Σχολή Β.Μ της Ι.Μ.Αιτ/νίας. Επιπλέον δε, ψάλλει ως δεξιός Ψάλτης στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου Παλαιοκαριάς Τριχωνίδος. Τα πρώτα ακούσματα Βυζαντινής Μουσικής τα πήρε από τον παππού του, ο οποίος ήτο αυτοδίδακτος. Τα πρώτα μαθήματα τα έλαβε στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου από τον πρωτοψάλτη Λεωνίδα Σκιαδά, και έπειτα από την κ. Μαρία Βουλδή. Συνεχίζει τώρα τις σπουδές του με τον πρωτοψάλτη του πολιούχου της πόλεως κ.Παναγιώτη Βίγλα.Εχει σταθερή και ωραία φωνή και είμαι σίγουρος ότι το μέλλον του στην ψαλτική τέχνη θα είναι λαμπρόν.Τού εύχομαι καλή πρόοδο και καλή σταδιοδρομία. Π.Τζ 

1 σχόλιο:

  1. Ο Ανδρέας Φούκας είναι παιδί έκπληξη με προδιαγραφές για ένα λαμπρό μέλλον, οφείλει πολλά στη δασκάλα του κ. Μαρία Βουλδή, που πέραν των μαθημάτων του διδάσκει ελληνική γλώσσα και ήθος, όχι στείρα μουσική. Να μένει ως είναι στην απλότητα και αθωότητα, στη δε γνώση να την αυξάνει διαρκώς με τη σοβαρή μελέτη! αυτό του εύχομαι που σήμερα άγει τα σεπτά του ονομαστήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή