ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Νυν αι δυνάμεις (αντί χερουβικού)-Προηγιασμένης-Ηχος πλ.Β-ΠΕΤΡΟΥ Ερμηνεία:Αγγελος Διαμαντόπουλος

Αναρτούμε μία εισέτι ερμηνεία τού αντί χερουβικού ψαλλομένου ύμνου κατά τις Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες της Μ.Τεσσαρακοστής "Νυν αι Δυνάμεις", στην μελοποίηση σε ήχο πλ.Β τού Διδασκάλου Πέτρου.
Το ερμηνεύει ο Πρωτοψάλτης τού ιστορικού Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού "Κοίμησις Θεοτόκου" Υδρας,γνωστού και ως "Παναγία τών Ναυμάχων" Αγγελος Διαμαντόπουλος ο οποίος είχε ερμηνεύσει και παλαιότερα μέλος τού Πέτρου και είχαν αναφερθεί βιογραφικά του Ε Δ Ω.
Τον ευχαριστούμε.Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ
Σημείωση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Εχω κατ' επανάληψη γράψει ότι το κύριο και σπουδαιότερο στοιχείο τής Ψαλτικής τέχνης είναι ο κάθε ερμηνευτής Ψάλτης όταν βάζει στο αναλόγιό του ένα μέλος οποιουδήποτε μελοποιού, να το ψάλλει στην αυθεντική του μελοποίηση. Το πώς θα το ερμηνεύσει είναι καθαρά θέμα προσωπικής του οπτικής. Και αυτό ο φίλος Αγγελος το τηρεί πάντα. Εχει στο αναλόγιό του εκεί στην πανέμορφη και ιστορική Υδρα τα απαραίτητα κλασικά μουσικά βιβλία και μέσα από αυτά ψάλλει με την ωραία φωνή του και το δικό του αυτόνομο και χωρίς μιμήσεις ύφος τα μέλη όπως τάχουν μελοποιήσει οι μελοποιοί τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου