ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Μέλη του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας και του ΟΦΕΛΠ στο Σινά.

Κοινοποιούμε κατωτέρω το δελτίο τύπου του Μουσικού Συνδέσμου Λακωνίας "Πέτρος ο Πελοποννήσιος" με το οποίο ανακοινώθηκε μετάβαση μελών του Συνδέσμου τα οποία είναι και μέλη του ΟΦΕΛΠ, στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης στο όρος Σινά,γιά να ψάλλουν στο δεξιό αναλόγιο κατά την πανήγυρη της ιστορικής Μονής.
Φυσικό είναι βέβαια να αισθανόμαστε μεγάλη χαρά γιά το πρώτο μεγάλο μουσικό μας ταξίδι.Μαζί με τιμή και ευθύνη.
Φυσικά και θα κυριαρχήσουν μέλη του Διδασκάλου Πέτρου.
Περισσότερα καθώς και ένα πλήρες οδοιπορικό -μαζί ίσως και με κάποια μουσικά- όταν πρώτα ο Θεός επιστρέψουμε.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ




 Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας
ΠΕΤΡΟΣ ὁ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟΣ
Ἔτος Ἱδρύσεως: 1970

ἀρ. πρωτ. 8                               Σπάρτῃ, τῇ  2/12/2014

         Ο Μουσικός Σύνδεσμος Λακωνίας «Πέτρος ο Πελοποννήσιος» κατόπιν προσκλήσεως από την Ιερά Σύναξη των Πατέρων της Ιεράς Μονής του Αγίου και Θεοβαδίστου Σινά, θα συμμετέχει με την χορωδία του στην πανήγυρη επ’ ονόματι της πολιούχου Αγίας Αικατερίνης καλούμενος να ψάλλει στο δεξιό αναλόγιο. Η Ιερά Μονή ακολουθώντας το μη διορθωμένο ημερολόγιο κατά την τάξη του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, θα εορτάσει την Αγία Αικατερίνη την 8η Δεκεμβρίου (25η κατά το εκκλησιαστικό ημερολόγιο).
         Ο Σύνδεσμος επιχειρώντας να αναμορφώσει την ψαλτική πράξη αιώνων σύμφωνα με την πατριαρχική παράδοση (πρωτοψάλτης, δυο –τρεις δομέστικοι, ένας – δυο ισοκράτες), δημιούργησε μια χορωδία που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνο λειτουργικές ανάγκες και θα ερμηνεύει κλασσικά μέλη με αφετηρία τις συνθέσεις του διδασκάλου κυρ Πέτρου του Λαμπαδαρίου.
         Τα μέλη της χορωδίας, υπό τον χοράρχη κ. Τζανάκο Παναγιώτη, εκπροσωπούν και τον Ο.Φ.Ε.Λ.Π. (Όμιλος Φίλων Έργου Λαμπαδαρίου Πέτρου) καθότι είναι ιδρυτικά του μέλη και συνεχίζουν την προσπάθεια διαδικτυακής διάδοσης του εκκλησιαστικού έργου του διδασκάλου Πέτρου.
       
    Ο  Πρόεδρος                                    Ο Γραμματέας                        

Ευάγγελος Θεοδώρου                Κυριάκος Δερδελάκος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου