ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Λήξη μαθημάτων πρακτικού σχολείου ψαλτικής Μητρ.Ναού Σπάρτης.

  Εληξαν και γιά την εφετεινή "εκπαιδευτική" χρονιά,τα μαθήματα ψαλτικής πού παραδίδονται εβδομαδιαίως σε αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης από τον Πρωτοψάλτη κ. Παναγιώτη Τζανάκο,υπό την αιγίδα του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης και του συλλόγου Ιεροψαλτών Λακωνίας "Πέτρος ο Πελοποννήσιος". 

Οπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος το Σάββατο 21-6-2014 πρωϊ τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης ο Ορθρος και η Θεία Λειτουργία  και εν συνεχεία εψάλλη αρτοκλασία.




 Φυσικά το αναλόγιο πλαισίωσαν όλοι οι προσελθόντες διδασκόμενοι ιεροψάλτες υπό τον διδάσκοντα Πρωτοψάλτη  και τον Λαμπαδάριο κ.Ευάγγελο Θεοδώρου και βέβαια όλα τα μέλη που εψάλλησαν ήσαν συνθέσεις του Διδασκάλου Πέτρου.






 Μετά την απόλυση ομίλησεν δι' ολίγον ο σεβάσμιος προϊστάμμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως πατήρ Γεώργιος Μπλάθρας,ευχηθείς τα δέοντα.

 Επίσης και ο διδάσκων Πρωτοψάλτης ομίλησεν αναφερθείς περιληπτικά στα μαθήματα που εδιδάχθησαν αλλά και στούς προσεχείς στόχους και δραστηριότητες.






 Με την διανομή του αντιδώρου και του άρτου,εδίδετο από τον π.Γεώργιο και ένα απολυτήριον δώρο πού ήτο ένας δίσκος ακτίνας περιέχων μουσικά κείμενα και ηχητικά υποδείγματα με όλα όσα εδιδάχθησαν οι παρακολουθήσαντες τα ψαλτικά μαθήματα.
 Η όλη αυτή ωραία εκδήλωση έληξε με κέρασμα καφέ που προσέφερε ο π.Γεώργιος σε όλους σε παρακείμενο κατάστημα.










Ευχόμαστε δύναμη υγεία και καλή πρόοδο σε όλους.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου