ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Περί ψαλτών και ψαλτικής ο λόγος.....

Στο ψαλτικό φόρουμ "Ψαλτολόγιο" δημοσιεύθηκε ένα επώνυμο άρθρο γιά το εν θέματι αντικέιμενο, το οποίο επικροτούμε πλήρως.Και εμείς από εδώ την ιστοσελίδα μας,έχουμε αναφερθεί πολλές φορές γιά την ανεξέλεγκτη πορεία που έχει πάρει η υπόθεση της ψαλτικής τέχνης.Τώρα μάλιστα με το διαδίκτυο το κακό πλέον παράγινε.
Ελπίδες επαναφοράς της ψαλτικής στα αρμόζοντα στον σκοπό της πλαίσια εμείς ως ΟΦΕΛΠ δεν έχουμε.Και αυτό επειδή δεν βλέπουμε διάθεση από την διοικούσα Εκκλησία να ασχοληθεί εμπεριστατωμένα ενεργά και με συγκεκριμένο πλάνο στα της ψαλτικής.
Εχουμε ξαναγράψει.Η υπόθεση ψαλτική είναι λίαν σοβαρή υπόθεση γιά να αφίεται στα γούστα τού καθενός.Αν διασώθηκε ό,τι διασώθηκε στο Πατριαρχείο γιά χρόνια,αυτό οφείλεται στό οτι εκεί τα ψαλτικά πλαίσια  ήταν καθορισμένα και λίαν αυστηρά.
Φθορά όση υπέστει η ψαλτική γενικώς τα τελευταία [50] χρόνια από τις ανεξέλεγκτες εκδόσεις επίδοξων μελουργών, αλλά και τις ερμηνείες αυτοεπίδειξης από "φιρμάτους" αστέρες-ψάλτες, δεν είχε υποστεί όλα τα προηγούμενα [150] χρόνια από την τελευταία μεταρύθμιση της παρασημαντικής το 1814.

Η ιστοδιεύθυνση με το εν λόγω ενδιαφέρον άρθρο είναι:
 http://analogion.com/forum/showthread.php?t=31496

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου