ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Του δείπνου σου τού μυστικού [Μεγ.Πέμπτη]-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:πατήρ Θεόδωρος Παπαγιάννης

Κοινοποιούμε μία ακόμα θαυμάσια ερμηνεία του εν θέματι ύμνου,την οποία ανήρτησε η λίαν αξιόλογη ψαλτική ιστοσελίδα "Ψαλμωδήματα",με ερμηνευτή τον π.Θεόδωρο Παπαγιάννη.
Ευχόμαστε και στον υπεύθυνο τού ιστολογίου και στον ερμηνευτή κάθε καλό.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

======================================================================

Πέτρου Λαμπαδαρίου: "Του Δείπνου Σου του μυστικού"

Αγαπητοί φίλοι,
Χριστός Ανέστη - Χρόνια πολλά.
Δημοσιεύουμε ένα εξαιρετικής μελοποιίας μάθημα,"Του Δείπνου Σου του μυστικού", το οποίο ψάλλεται στη Θεία Λειτουργία της Μεγάλης Πέμπτης, αντί Χερουβικού και Κοινωνικού.
Το μέλος είναι του χαλκέντερου Πέτρου Λαμπαδαρίου του Πελοποννησίου και ο ήχος είναι πλάγιος του β'.
Το ανωτέρω μάθημα κατανυκτικώς ερμηνεύει, ο ιερατικώς προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ιλίου (Παλατιανής) και διευθυντής της σχολής βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, πατήρ Θεόδωρος Παπαγιάννης, τον οποίο εγκαρδίως ευχαριστούμε για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκλησή μας.
Σημείωση του διαχειριστού Δημητρίου Φακίνου: Με τον αγαπητό π. Θεόδωρο Παπαγιάννη, μας συνδέει μία πολυετής φιλία, από την εποχή της μαθητείας μας στο μακαριστό Μαΐστορα της ψαλτικής τέχνης και Πρωτοψάλτη, κυρ Βασίλειο Νόνη. Έχω την ευλογία, τόσο εκείνος όσο και η πρεσβυτέρα του, Δήμητρα Τούντα, να είναι οι ανάδοχοι της κόρης μου Ελένης. Όσον αφορά την ηχογράφηση του παρόντος μαθήματος, είναι σημαντικό να αναφερθεί, ότι πραγματοποιήθηκε μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της Μεγάλης Πέμπτης.
Καλή ακρόαση.
========================================================== 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου