ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Καταβασίες Πάσχα-ΠΕΤΡΟΥ (ερμηνεία Εμμ.Γιαννόπουλος)

   -Από το ειρμολόγιον του Διδασκάλου εκδ.1825 το και γνήσιον,αναρτώνται όλες οι καταβασίες του Πάσχα στο αργό ειρμολογικό μέλος-είδος.
   -Είναι ιδιαίτερη η χαρά αλλά και η τιμή γιά τον ΟΦΕΛΠ επειδή τις ερμηνεύει ο φίλος του Ομίλου Καθηγητής στο Τμ.Μουσ.Σπουδών του Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/κης και Πρωτοψάλτης του περικαλλούς Ι.Ν.Αγ.Αποστόλων Θεσ/κης κ.Εμμ.Γιαννόπουλος.
   -Χαιρόμαστε ιδιαίτερα επειδή στους συνοδοιπόρους αυτής της ρομαντικής πορείας επαναφοράς και επαναπροσέγγισης των γνησίων μελών του Διδασκάλου, προστίθεται ένας ακόμη [πρώτα]φίλος,ένας λαμπρός επιστήμονας και μελετητής της τέχνης και ένας παραδοσιακός Πρωτοψάλτης,αποδεχθείς την πρόσκλησή μας.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση Περί της ερμηνείας θέλουμε να κάνουμε δύο διευκρινιστικά σχόλια.Το ένα ότι η ηχογράφηση έγινε σε διδακτική αίθουσα του Παν/μίου,κάπου ανάμεσα στις ώρες διδασκαλίας.Και το άλλο ότι η εγγραφή και το μέσον δεν είναι και τα ιδανικώτερα.
Ομως μας ενδιαφέρει η ερμηνεία του μέλους.Και σε αυτό νομίζουμε ότι μας διακαιώνει απολύτως ο φίλος Καθηγητής με τη σωστή σοβαρή διδακτική προσέγγιση των καταβασιών του Διδασκάλου.

3 σχόλια:

  1. Απόστολος Καλπακίδης5 Μαΐου 2011 στις 2:36 μ.μ.

    συγχαρητήρια για την αυστηρή και απέριτη εκτέλεση.
    ευχαριστούμε κ. Μανώλη

    Απόστολος Καλπακίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα καλά αλλά ο Κύριος Καθηγητής εκτελεί το πα βου πα βου πα σαν να παίζει τα πλήκτρα στο πιάνο. Αν το Πα βου είναι 10 μόρια έτσι πρέπει να ακούγεται;Με όλο τον σεβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή