ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019

Χερουβικό αργό-Ηχος πλ.Β'-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Παναγιώτης Τζανάκος

Αναρτούμε ερμηνεία του αργού χερουβικού σε ήχο πλ.Β', μέλος του Διδασκάλου Πέτρου, όπως εψάλη χθές  Κυριακή 25-11-2019 στον Ιερό Ναό Γεννεσίου της Θεοτόκου γνωστότερος και ως Παναγία Βελιγραδίου, στην περιοχή Γεδηκουλέ Κων/λεως.
Λειτούργησε ο Σεβ/τος Μητροπολίτης Σηλυβρίας κ.κ Μάξιμος, που είναι επόπτης της περιφέρειας Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου και Βλάγκας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κων/λεως. 
Ψάλλει ο Πρωτοψάλτης της περιφέρειας και διαχειριστής της ιστοσελίδας μας κ.Παναγιώτης Τζανάκος. Συμψάλλει ο Λαμπαδάριος της περιφέρειας κ.Ευρυσθένης Τσολακίδης.    
Να επισημάνουμε εκ νέου κάτι ως προς τα αργά χερουβικά του διδασκάλου Πέτρου. Οποιος έχει την δυνατότητα -το προνόμιο θα λέγαμε- και έχει το χρονικό περιθώριο από τον εκάστοτε λειτουργό να τα ψάλλει εν ώρα ακολουθίας, αμέσως αντιλαμβάνεται την τεράστια μουσική τους αξία. Είναι μελοποιημένα απολύτως γιά την ώρα και την σημασία του κύκλου του χερουβικού ύμνου. Επίσης να επισημάνουμε ότι επιδιώκουμε να αναρτούμε τα εν λόγω Χερουβικά, αλλά και γενικά όλους τους μελοποιημένους από τον Πέτρο ύμνους, από ηχογράφηση εν ώρα ακολουθίας. Εστω και αν παρουσιάζονται διάφορα μικροπροβλήματα στην ηχογράφηση. Οι εν ώρα ακολουθίας ηχογραφήσεις πιστεύουμε ότι αποπνέουν λιβάνι και προσευχή.
ΟΦΕΛΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου