ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Ετήσιο Μνημόσυνον Διδασκάλου Πέτρου- Κωνσταντινούπολις-(Ηχητικά και φωτο).

Οπως κάθε χρόνο την ΚΘ' Ιουνίου ημέρα εορτής των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, έτσι και φέτος ο ΟΦΕΛΠ τέλεσε επιμνημόσυνον Τρισάγιον ως φόρο τιμής και μνήμης στον Διδάσκαλο Πέτρο Λαμπαδάριο τον Πελοποννήσιο. Μέχρι πέρυσι το εν λόγω καθιερωμένο από ετών Τρισάγιον το συνδιοργάνωνε ο ΟΦΕΛΠ με τον φέροντα το όνομα του Διδασκάλου Σύλλογο Ιεροψαλτών Λακωνίας στον Μητροπολιτικό ι.ν Σπάρτης. Φέτος τελέσθηκε εκεί όπου μεγαλούργησε ως Ψάλτης και μελοποιός και εν γένει μουσικός ο Διδάσκαλος και απέθανε. Δηλαδή στην Βασιλεύουσα. Και αυτό έγινε επειδή ο (α) διαχειριστής του ΟΦΕΛΠ κ.Παναγιώτης Τζανάκος από έτους διαμένει μόνιμα στην Κων/πολη όπου είναι Πρωτοψάλτης στις ιστορικές περιφέρειες Υψωμαθείων, Κοντοσκαλίου. Βλάγκας.
Τελέσθηκαν λοιπόν ο Ορθρος η Θεία Λειτουργία και το εν συνεχεία επιμνημόσυνον Τρισάγιον στον ι.ν Αγίου Γεωργίου Εντιρνέ-Καπού που βρίσκεται πλησίον του νεκροταφείου του Εγρή-καπού όπου ενταφιάσθηκε ο Διδάσκαλος Πέτρος.
Λειτούργησε ως Ιερεύς ο Επίσκοπος Ερυθρών κ.Κύριλλος και έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης κ.Παναγ. Τζανάκος και ο Ιεροψάλτης κ.Ανδρέας Ιατρόπουλος.
 Τον δίσκο με τα κόλυβα επιμελήθηκε ο λίαν δραστήριος και μουσικώτατος Μοναχός Νικόλαος Διονυσιάτης. Μάλιστα περίτεχνα φιλοτέχνησε επ αυτών την εικόνα του Διδασκάλου. Προ της επισκέψεως στο Εγρή-Καπού παρετέθησαν τα κόλυβα και  κεράσματα. Μάλιστα προσήλθε και ο ευγενέστατος και φιλικώτατος ερευνητής της Βυζαντινής και εν γένει Ρωμέϊκης ιστορίας Τούρκος αρχαιολόγος και λέκτορας σε Παν/μιο της Πόλης κ. Hayri Yilmaz με τον οποίο ο διαχειριστής είχε διεξοδική συζήτηση και υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ανεύρεσης σημαντικών περί του Πέτρου αγνώστων στοιχείων.
Από την όλη εκδήλωση παραθέτουμε ως ενθύμιον ένα ηχητικό βίντεο στο οποίο ψάλλονται από τον διαχειριστή μας και τον π.Νικόλαο τα δύο προσόμοια και το Δόξα των αίνων σε μέλος του Πέτρου.Αιωνία η μνήμη του.Και του χρόνου.
Χαίρετε εν ειρήνη.
ΟΦΕΛΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου