ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Νέος Αρχων Λαμπαδάριος της Μ.τ Χ Ε

Κατά το τέλος του εσπερινού τής εορτής των Χριστουγέννων (24-12-2016), στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό της Μεγάλης Εκκλησίας, στο Φανάρι της Κων/Πολης, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ Βαρθολομαίος, χειροθέτησε σε Αρχοντα Λαμπαδάριο της Μεγάλης Εκκλησίας τον μέχρι τούδε Α' Δομέστικον των Πατριαρχικών αναλογίων κ.Στυλιανόν Φλοίκον.
Το εν λόγω ψαλτικό οφίκιο (όπως βεβαίως και το τού Αρχοντος Πρωτοψάλτου) είναι έμφορτο ευθύνης. Και μόνο αν αναλογισθούμε ότι σε αυτό το ίδιο στασίδι έψαλλε και μελοποιούσε ο Διδάσκαλος Πέτρος το αντιλαμβανόμαστε πλήρως.
Ως ΟΦΕΛΠ θέλουμε να ευχηθούμε -όπως πράξαμε και γιά τον προ μηνός χειροθετηθέντα Αρχοντα Πρωτοψάλτη κ.Παν.Νεοχωρίτη στον νέον Αρχοντα Λαμπαδάριο καλή δύναμη και να ψάλλει όσο του είναι δυνατόν τα από αιώνες ψαλλόμενα στον ΠΠΝ μέλη τού Πέτρου και άλλων κλασικών μελοποιών.
Παραθέτουμε την ιστοδιεύθυνση όπου αναρτήθηκαν η προσφώνηση του Πατριάρχου και η αντιφώνηση του νέου Αρχοντος Λαμπαδαρίου:

http://fanarion.blogspot.gr/2016/12/blog-post_47.html

http://fanarion.blogspot.gr/2016/12/blog-post_85.html

Ως ΟΦΕΛΠ και έχοντας αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια δραστηριότητάς μας με αναρτήσεις, ηχητικά, σχόλια και επισημάνσεις ότι ενδιαφερόμαστε λίαν γιά τα ψαλτικά του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και το Πατριαρχικόν είδος και ύφος ψαλσίματος, θέλουμε να επισημάνουμε ότι η αντιφώνηση του νέου Αρχοντος Λαμπαδαρίου τουλάχιστον μας ξένισε. Αφησε πάμπολλα υπονοούμενα, αναφέρει κάποια υπακοή πού "υποχρεώθηκε" να κάμει στο γραφείο του Πατριάρχου, δεν αναφέρθηκε ουδόλως ούτε και από λόγους αβρότητος στον Αρχοντα Πρωτοψάλτη και στην συνεργασία μαζί του και επιμένει σε κάποια αφηρημένα περί "ζηλωτικής" διαφύλαξης των πατροπαράδοτων, λές και τάχα μου όλοι οι άλλοι υπηρετούντες από οποιαδήποτε θέση στο Πατριαρχείο τα υπονομεύουν. Και όλα αυτά ενώπιον τού χειροθετήσαντος αυτόν Οικουμενικού Πατριάρχου.
 Ευχόμεθα τα λεχθέντα και υπονοηθέντα να προήλθαν από κάποια προσωπική πικρία και να παρέλθουν σύντομα και να συνδιακονήσει εν ταπεινώσει και μαθητεία με τον Αρχοντα Πρωτοψάλτη γιά το καλό της Ψαλτικής, αφού το Φανάρι αποτελεί το τελευταίο μετερίζι της.
Χαίρετε εν ειρήνη
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου