ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ηχητικά από Ακολουθίες στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Αποφασίσαμε εδώ στον ΟΦΕΛΠ,όταν και όποτε μας δίδεται η ευκαιρία και περιέρχονται στην κατοχή μας ηχητικά από τις τελούμενες στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό τού Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι τής Κων-πόλεως,είτε από αναμεταδόσεις τού ραδιοφώνου "ΗΧΩ της ΠΟΛΗΣ",είτε από ιδιωτικές ηχογραφήσεις,να τα κωδικοποιούμε σε ενότητες και να τα αναρτούμε ενταύθα άνευ περικοπών.
Η εν λόγω κίνηση δεν ανήκει βέβαια στο στενό και περιορισμένο είδος αναρτήσεων με ερμηνείες μελοποιήσεων τού Διδασκάλου Πέτρου. Ομως επειδή ευτυχώς ακόμα στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, στον οποίο ο Πέτρος ανάλωσε όλη την μουσική του δραστηριότητα, συνεχίζονται ακόμα να τελούνται οι ακολουθίες με πλήρη τάξη χωρίς αυθαίρετες και περιττές τροποποιήσεις είτε τυπικών διατάξεων είτε των παλαιόθεν ορισθέντων μελών,χωρίς φωνασκίες και ηχητικές ακρότητες, χωρίς ατελείωτα και σε λάθος θέση κηρύγματα και χωρίς πολλά άλλα αρνητικά πού δυστυχώς έχουν οι μεταδόσεις από την Ελλαδική επικράτεια, κρίναμε λίαν ωφέλιμο,ειδικά γιά τούς νέους Ψάλτες,να υπάρχει και η "άλλη εκδοχή",η αυθεντική.
Σαφώς και τα ηχητικά αυτά δεν μας ανήκουν και ούτε προσποριζόμαστε από αυτά κάποιο κέρδος. Αποσκοπούμε μόνον να ακούγεται η λιτή και κατά τάξιν εκδοχή τού Πατριαρχείου ως παράδειγμα πρός μίμησιν και από ιερωμένους και από Ψάλτες.
Ξεκινάμε με ηχητικά -ανά ενότητα- από την σημερινή Κυριακάτικη ακολουθία τού Ορθρου και τής Θ.Λειτουργίας.Χοροστάτησε ο μουσικώτατος Μητροπολίτης Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ.κ. Στέφανος.Λειτουργός ο Μ.Αρχιμανδρίτης π.Βησσαρίων. Δεξιά έψαλε ο Πρωτοψάλτης τοποτηρητής τής Πρωτοψαλτείας κ.Νεοχωρίτης και αριστερά ο Β' Δομέστικος κ.Μπακόπουλος.
1.Τιμιωτέρα-Θ' ωδή έως Εξαποστειλάρια Ε Δ Ω
2.Αίνοι-Δόξα Θ' Εωθινόν-Δοξολογία Ε Δ Ω 
3.Ειρηνικά-Αντίφωνα-Εισοδικά κλπ Ε Δ Ω 
4.Τρισάγιο-Απόστολος-Ευαγγέλιο Ε Δ Ω
5.Υμνοι απολύσεως Ε Δ Ω

Θα επακολουθήσουν και τα υπόλοιπα όταν κωδικοποιηθούν.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου