ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Θ' ωδή εορτής Υπαπαντής τού Κυρίου-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:πατήρ Ιώβ Κουμούτσης

Αναρτούμε μίαν εισέτι ερμηνεία της Θ ωδής τών καταβασιών τής εορτής τής Υπαπαντής τού Κυρίου, πού ψάλλεται και αντί Αξιον εστίν κατά την Θ.Λειτουργία την ημέρα της εορτής, στο αργό ειρμολογικό μέλος τού Διδασκάλου Πέτρου,όπως εκδόθηκαν στο Ειρμολόγιό του εκδόσεως 1825.
Πρόκειται γιά την ερμηνευτική προσέγγιση τού Διακονούντος στην Μητρόπολη Μάνης, Ιερομανάχου πατρός Ιώβ Κουμούτση,ο οποίος ασχολείται και με την εξωτερική παραδοσιακή και Ανατολική μουσική,την αγιογραφία και ζωγραφική. Μάλιστα τού ζητήσαμε και ευγενικά προσφέρθηκε να μας φτιάξει ένα σκίτσο-πορτραίτο τού Διδασκάλου Πέτρου,σύμφωνα με την δική του οπτική.Μάς το απέστειλλε και το πρωτοπαρουσιάζουμε σήμερα από εδώ.
Τον ευχαριστούμε ιδιαιτέρως και ελπίζουμε η συνεργασία μας ότι θα συνεχιστεί.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση (α) Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Ο λίαν αγαπητός πατήρ Ιώβ πού Διακονεί στον Μητροπολιτικό Ναό Γυθείου, είναι εκτός από ταπεινός Λειτουργός και ολοκληρωμένος μουσικός.Εχει γλυκύτατη και εύστροφη φωνή και ψάλλει οποιοδήποτε μέλος σχεδόν με την πρώτη ματιά. Ξεκίνησε από παιδί την Βυζ.μουσική στον κ.Περικλή Πούλιο στον Αγιο Δημήτριο Κερατσινίου (από εκεί κατάγεται) και εν συνεχεία έλαβε μαθήματα κοντά στους Αθ.Πέττα και Γ.Χατζηχρόνογλου.Φοίτησε στο Ωδείο τής Μητρόπολης Πειραιά με καθηγητή τον κ.Βερύκιο. Στην συνέχεια μεταβαίνει στο Αγιο Ορος,όπου εγκαταβιώνει γιά δέκα χρόνια στην Μονή Παντοκράτορος και εκεί "ψήνεται" ψαλτικά στις μεγάλες ακολουθίες, αγρυπνίες κλπ. Εκεί μαθαίνει και την αγιογραφία από τον π.Παύλο τον Ξενοφωντινό. Από το έτος 2007 Διακονεί την Μητρόπολη Μάνης. "Παίζει" άριστα παραδοσιακό βιολί και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις ως βιολιστής. Θα έγραφα πολλά περισσότερα αλλά σκοντάφτω στην ταπεινότητά του. Ενα όμως πρέπει να το γράψω,αφού είναι παράδειγμα μίμησης. Μπορεί και παίζει με το βιολί πρίμα-βίστα οποιοδήποτε μέλος παλαιό ή νεώτερο. Φυσικά τον καλωσορίζω στον ΟΦΕΛΠ και θεωρώ τιμητικό το ότι με συγκαταλέγει στούς φίλους του.Ετοιμάζουμε και κάποιες μουσικές συνεργασίες περί τον Πέτρο.

2 σχόλια: