ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Δοξαστικό Αίνων Η Σ/μβρίου[Γεν.Θτκου]-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ Ερμηνεία:Νικόλαος Ταπραντζής

Αγαπητοί φίλοι του ΟΦΕΛΠ και της ιστοσελίδας του, σάς ευχόμαστε ευλογημένη και δημιουργική την νέα (εκκλησιαστική) χρονιά, με υγεία σε όλους και καλές φωνές στούς ψάλλοντες.
Ως πρώτη ανάρτηση στην νέα αυτή εκκλησιαστική περίοδο, αναρτούμε το Δοξαστικό των αίνων τού Γενεσίου τής Θεοτόκου, στο μέλος τού Διδασκάλου Πέτρου, σε μία ακόμη ερμηνευτική προσέγγιση από τον φίλο τού ΟΦΕΛΠ και Πρωτοψάλτη τού προσκηνυματικού ιερού ναού Αγίων Αναργύρων αρχαίας Κορίνθου κ. Νικόλαο Ταπραντζή, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.
Καλή συνέχεια. 
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση [α] Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτου Τζανάκου:
Με τον φίλο Νικόλαο γνωριστήκαμε εσχάτως και συγκεκριμένα τον Μάϊο φέτος στην Σαντορίνη κατά την εορτή τού Αγίου Επιφανίου,όπου είχαμε κληθεί αμφότεροι και ψάλλαμε στον εκεί ωραίον ναό πού εορτάζει στην μνήμη του. Μού έκανε αμέσως εντύπωση η ταπεινότητά του και η ευγένειά του. Επίσης και στα ψαλτικά (ερμηνευτικά και φωνητικά), ο φίλος Νίκος μού άφησε άριστες εντυπώσεις. Γι αυτό και τού ζήτησα να μας ερμηνεύει όποτε δύναται και γιά τον ΟΦΕΛΠ συνθέσεις τού Πέτρου. Είναι νέος συνάδελφος μόλις 33 χρονώ,και κατάγεται από το Αίγιο.Εχει τελειώσει το ΑΤΕΙ Αθήνας και είναι ελευθερος επαγγελματίας. Ψαλτικά ξεκίνησε από πολύ μικρός στο Κιάτο Κορινθίας με πρώτο δάσκαλο τον κ.Γερονικολό,και διδάχθηκε επίσης διάφορα μαθήματα από τον κ.Ξύδη και τον κ.Σταύρου. Περάτωσε όλες τις σπουδές Βυζ.μουσικής και έλαβε με άριστα δίπλωμα.Αυτή την περίοδο είναι σε μεταπτυχιακό σχετικό με την μουσική στην Ορθόδοξη λατρεία.Εχει ψάλλει σε πάρα πολλά μέρη της Ελλάδος αφού είναι λίαν αγαπητός και στον ιερατικό και στον ψαλτικό κόσμο. Επί τού ανωτέρω συγκεκριμένου ύμνου. Τον ψάλλει από την γραφή τού Πέτρου,την οποία μελετάει επισταμμένως, με προσοχή και με γλυκύτατη έκφραση.Τού εύχομαι η πορεία του να είναι λαμπρά.
Π.Τζ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου