ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2014

Πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση.

Την προπαραμονή των Χριστουγέννων έλαβε χώραν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Σπάρτης, μία πρωτότυπη Χριστουγεννιάτικη εορταστική εκδήλωση.Η εν λόγω εκδήλωση μελετήθηκε καί  διοργανώθηκε από τον Μουσικό Σύνδεσμο Λακωνίας "Πέτρος ο Πελοποννήσιος" τα πλείστα μέλη τού οποίου είναι και βασικά μέλη τού ΟΦΕΛΠ.
Η πρωτοτυπία της εν λόγω εκδηλώσεως πού είχε τον τίτλο "Κάλεσμα Χριστουγέννων σε ήχο Ρωμαίικο", οφείλεται στό γεγονός ότι δεν ακολουθήθηκε η πεπατημένη παρόμοιων εκδηλώσεων δηλαδή να ανέβουν επί σκηνής μερικοί ψάλτες καί να ψάλλουν κάποια επίκαιρα Χριστουγεννιάτικα μέλη,αλλά παρουσιάσθηκε ένα είδος δρώμενου με θέματα από την ζωή τού Διδασκάλου Πέτρου,όπως έχουν γραφεί σε διάφορα παλαιά βιβλία.Ενδιάμεσα και σε συνάφεια με τα τού κειμένου, χορός ψαλτών του Συνδέσμου, έψαλλε επίκαιρες μελοποιήσεις του Διδασκάλου.








 
Επίσης το μουσικό συγκρότημα "Βυσσινόγραφο" πού συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο και μέλη του είναι μέλη του ΟΦΕΛΠ, πάλι σε συνάφεια με το κείμενο απέδοσε συνθέσεις εξωτερικής μουσικής του Διδασκάλου. Η όλη εορταστική εκδήλωση δεν υπερέβει την μία ώρα και δέκα λεπτά περίπου.
Την επιμέλεια τής εκδήλωσης είχε σύσωμο το Δ.Σ του συνδέσμου.








Το θαυμάσιο και λίαν "ποιητικό" κείμενο-Μυθιστορηματική αφήγηση στα χνάρια του Πέτρου, συνέγραψε κατάλληλα ο πρόεδρος του Συνδέσμου συντάκτης του ΟΦΕΛΠ και Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ.Ευάγγελος Θεοδώρου.Την αφήγηση έκανε ο  Πανεπιστημιακός ιστορικός και λαογράφος κ. Ζαχαράκης Νικόλαος.




Την διδασκαλία και την διεύθυνση της χορωδίας, είχε ο χοράρχης τού Συνδέσμου, διαχειριστής του ΟΦΕΛΠ και πρωτοψάλτης του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ.Παναγιώτης Τζανάκος.










Γενικά οι εντυπώσεις πού απεκομίσθησαν ήταν λίαν ενθαρρυντικές καί λόγω της πρωτοτυπίας, αλλά και λόγω της πρωτοεμφανιζόμενης δραστηριότητας του Συνδέσμου με την νέα του δομή.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος ο οποίος έκλεισε την όλη εκδήλωση με επαινετικά σχόλια και ευχές.









Ο ΟΦΕΛΠ χαιρετίζει την δραστηριότητα του Συνδέσμου και η συνεργασία μαζί του θα είναι πάντα απόλυτη και παραγωγική.












Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου