ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Καλοφωνικός ειρμός "Γόνυ κάμπτει άπασα φύσις επουρανίων..."-ΠΕΤΡΟΥ Ερμηνεία:Δανιήλ Καραμπάσης

Ο Διδάσκαλος Πέτρος έχει μελοποιήσει- όπως μέχρι σήμερα έχουν έλθει στο φώς- δύο καλοφωνικούς ύμνους. Εναν σε ήχο Γ' "Γόνυ κάμπτει άπασα κτίσις....", ο οποίος περιελήφθει στο εκδοθέν στην ΚωνΠολη το 1835 από τον Θ.π.Π.Φωκαέα Καλοφωνικόν Ειρμολόγιον και έναν ακόμη σε ήχο βαρύ διατονικό "Ουρανός πολύφωτος..." πού ανεύρε σε κώδικα καί μετέγραψε στην νέα γραφή ο Ιωάννης Αρβανίτης και τον παρουσιάσαμε ψαλλέντα από τον ίδιο σε παλαιότερη ανάρτησή μας Ε Δ Ω.
Σήμερα λοιπόν παρουσιάζουμε τον ανωτέρω σε Γ' ήχο καλοφωνικό ειρμό,όπως τον προσέγγισε ερμηνευτικά ο παλαιόθεν φίλος και ερμηνευτής του ΟΦΕΛΠ Πρωτοψάλτης της Αγίας Αικατερίνας Πετραλώνων κ.Δανιήλ Καραμπάσης τον οποίο ευχαριστούμε λίαν.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Σημείωση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Θα ήταν παράλειψη να μην επισαμάνω και προσωπικά την προθυμία με την οποία ο φίλος Δανιήλ κάθε φορά πού του ζητάμε να μας ψάλλει κάτι από Πέτρο, ανταποκρίνεται.Και με αυτό καταδεικνύει τον μεγάλο του σεβασμό στο κορυφαίο μελοποιό.Επίσης ο εν λόγω καλοφωνικός ειρμός πού έχει ψαλλεί από ελαχίστους, παρουσιάζει ιδιαιτερότητες και δυσκολίες τόσο στην μελισματική ανάπτυξή του,όσο και στις παραχορδές και τα τετράχορδα και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή στην ερμηνεία του. Κάτι πού ο φίλος Δάνος πρόσεξε και ανταποκρίθηκε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου