ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Ετήσια μνήμη τιμής γιά τον Διδάσκαλο Πέτρο.

Οπως κάθε χρόνο,έτσι και φέτος μέλη του ΟΦΕΛΠ μαζί με το νεοεκλεγέν προεδρείο τού τοπικού συνδέσμου Ιεροψαλτών Λακωνίας,τίμησαν τον μεγάλο μελοποιό της ψαλτικής τέχνης και Διδάσκαλο όλων μας Πέτρο τον Πελοποννήσιο.
Κατ αρχήν έλαβε χώραν στον ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σπάρτης την 29-6-2014 μέγας εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.Ευστάθιος και ευλόγησε και την αρτοκλασία υπέρ υγείας των μελών του συνδέσμου.







Εψαλλαν μέλη και του ΟΦΕΛΠ και του συνδέσμου των Ιεροψαλτών Λακωνίας που φέρει ως το όνομα τού Πέτρου.Φυσικά τα πλείστα μέλη πού εψάλλησαν ήταν μελοποίηση του Πέτρου.Τον δεξιό χορό διηύθηνε ο Πρωτοψάλτης του Μητρ.Ναού Σπάρτης και χοράρχης της χορωδίας τού συνδέσμου κ.Παναγιώτης Τζανάκος.









Τον αριστερό χορό διηύθηνε ο Πρωτοψάλτης του Μητρ.Ναού Γυθείου κ.Κυριάκος Δερδελάκος.








Μετά τον εσπερινό όλοι μετέβησαν στο μεγάλο πάρκο έμπροσθεν του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης,όπου ο Σεβασμιώτατος μαζί με τον σεβάσμιο Πρωτοπρεσβύτερο π.Γεώργιο  τέλεσε επιμνημόσυνο τρισάγιο έμπροσθεν της εκεί ευρισκομένης προτομής του Διδασκάλου.






Στην συνέχεια προσεφέρθει σε όλους τούς παρευρεθέντες στην αίθουσα-γραφεία τού συνδέσμου γλυκό και αναψυκτικό και έγινε από τον νέο πρόεδρο του συνδέσμου ιεροψαλτών κ.Ευάγγελο Θεοδώρου παρουσίαση των μελών του προεδρείου και των στόχων του συνδέσμου. Επίσης έγινε παρουσίαση από τον χοράρχη της χορωδίας των διδαχθέντων και των επόμενων μουσικών δραστηριοτήτων.





Η εκδήλωση συνεχίστηκε με ευχές και παραινέσεις του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας και έληξε με γόνιμη συζήτηση περί  ψαλτικών και μουσικών θεμάτων μαζί του.
Παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες ενθύμια και ένα μικρό απόσπασμα από βίντεο.
Ευχόμαστε και του χρόνου.
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου