ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Μέλη του ΟΦΕΛΠ στους Δ' Χαιρετισμούς στον Μυστρά.

Γιά ακόμη μία χρονιά μέλη του ΟΦΕΛΠ υπό την επιμέλεια και διεύθυνση του (α) διαχειριστού ιστοσελίδας μας και Πρωτοψάλτου τού Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης κ.Παναγιώτου Τζανάκου, κλήθηκαν και έψαλλαν στους Δ' Χαιρετισμούς,στον Μυστρά.

Για ενημέρωση των αναγνωστών μας αναφέρουμε ότι κάθε χρόνο έχει καθιερωθεί με την άδεια και της οικείας εφορείας Βυζαντινών αρχαιοτήτων, να τελείται η ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών τής Θεοτόκου στον ιστορικό Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου εντός της καστροπολιτείας του Μυστρά.



Την ευθύνη τελέσεως των χαιρετισμών έχει η Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης και η ενορία του Μυστρά.Σχεδόν κάθε χρόνο παρίσταται και χοροστατεί ο επιχώριος Μητροπολίτης μας κ.κ. Ευστάθιος,ή φιλοξενεί κάποιον άλλον Μητροπολίτη. Εφέτος φιλοξενήθηκε και χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Πάφου κ.Γεώργιος, ο οποίος ηγείτο μεγάλης ομάδας προσκυνητών από την επαρχία του στην Κύπρο. 


Επίσης και εφέτος,όπως κάθε χρόνο,προσήλθε μεγάλος αριθμός προσκυνητών από τις γύρω περιοχές,αλλά και από όλη σχεδόν την Ελλάδα.Αυτό βέβαια γίνεται επειδή το όλον περιβάλλον της ιστορικής αυτής Εκκλησίας καθώς και τού Μυστρά γενικότερα, δημιουργούν μία ατμόσφαιρα έντονης θρησκευτικής κατάνυξης και ιστορικής αναπόλησης.


Ασφαλώς και τα μελωδήματα που εψάλλησαν από τα μέλη του κλιμακίου του ΟΦΕΛΠ, ήταν σε συμπόρευση με την εν γένει κατανυκτικότητα του χώρου.



Τηλε-εφημερίδα δημοσίευσε σχετικό ρεπορτάζ   Ε Δ Ω
μαζί και με ένα μικρό βίντεο με το "Τη Υπερμάχω..."

 
Ευχόμαστε πάντα τέτοια και καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου