ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Κοινωνικό Ευαγγελισμού(ηχος Δ-εξήγηση Ι.Αρβανίτης)-ΠΕΤΡΟΥ Ερμηνεία:Ευάγγελος Θεοδώρου


Αναρτούμε το κοινωνικό της εορτής του Ευαγγελισμού "Εξελέξατο Κύριος την Σιών" σε ήχο Δ' [αγια] σε μελοποίηση του Διδασκάλου Πέτρου.
Το εν λόγω κοινωνικό έρχεται πρώτη φορά στο φώς της νέας γραφής της Βυζ.μουσικής.Και το εξήγησε ο φίλος του ΟΦΕΛΠ,μουσικολόγος και  Πρωτοψάλτης κ.Ιωάννης Αρβανίτης,το οποίο συνεπλήρωσε και σε μερικά σημεία πού έλειπαν.

Προκειται γιά ένα μικρό σχετικά κοινωνικό με ένα επίσης σύντομο κράτημα,το οποίο είναι κατάλληλο και γιά τις σημερινές χρονικές συνθήκες.












Το ψάλλει ο Λαμπαδάριος του Μητροπολιτικού Ναού Σπάρτης και εκ των ιδρυτικών μελών του ΟΦΕΛΠ κ.Ευάγγελος Θεοδώρου,στον οποίο βέβαια ευχόμαστε ευλογημένα Χρόνια Πολλά,αφού σήμερα είναι η ονομαστική του εορτή.
ΟΦΕΛΠ



Σημείωση Διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Παναγιώτη Τζανάκου:
Ο Ευάγγελος είναι γέννημα-θρέμμα και αυτός της Σπάρτης και του Μητροπολιτικού Ναού της Ευαγγελιστρίας,όπου και συνεχίζει,αφού πλέον είναι τώρα Λαμπαδάριος.Είναι και μαθητής μου εν τη πράξει.Και βέβαια από τά πλέον πολύτιμα και ενεργά μέλη του ΟΦΕΛΠ.Η συνεργασία μας είναι υποδειγματική και η εν τω αναλογίω προσπάθεια τιμής στον Διδάσκαλο Πέτρο είναι από κοινού βίωμα και πορεία ψαλτικής ζωής.Του εύχομαι και προσωπικά Χρόνια Πολλά και καλή συνέχεια όπως είναι το "μοτό" του σε κάθε ανάρτησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου