ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Γιά τα τρία χρόνια ΟΦΕΛΠ-Τρία μουσικά εγκόλπια (και γιά Tablets...)



Όπως σας υποσχεθήκαμε,προσφέρουμε αντί κεράσματος τρία ενδιαφέροντα κατά την γνώμη μας και βέβαια με Πέτρεια μέλη εγκόλπια,σε μουσικά κείμενα.Τα εν λόγω εγκόλπια περιέχουν μουσικά κείμενα κατά το δυνατόν τα πλέον αυθεντικά,έχουν επιδιορθωθεί όπου χρειαζόταν για καλύτερη ανάγνωση και έχουν σελιδοποιηθεί ώστε να είναι κατάλληλα και για χρήστες της τεχνολογίας τάμπλετ.Οπου χρειάστηκε προστέθηκαν κάποια μουσικά κείμενα από μεταγενέστερες εκδόσεις και μελοποιούς.



Α.-ΕΓΚΟΛΠΙΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ:

Περιέχον τα αναστάσιμα και των οκτώ ήχων με κύριο κορμό το Αναστασιματάριο Πέτρου της Πατριαρχικής Σχολής εκδ.1889.Κατανεμήθηκαν με τρόπο που να είναι εύκολη η χρήση του,όπως π.χ μαζί στιχηραρικά και σύντομα μέλη  κλπ.Εχουν προστεθεί τα Ανοιξαντάρια του Θ.π.π.Φωκαέως,το Μακάριος Ανήρ Πέτρου σε επεξεργασία Μανουήλ και το Θεοτόκε Παρθένε του Μπερικέτη.



Β.-ΚΑΤΑΒΑΣΙΕΣ (αργές) ΠΕΤΡΟΥ:

Περιέχει κατά σειράν όλες τις καταβασίες του όλου ενιαυτού δλδ. και του Τριωδίου και Πεντηκοσταρίου και είναι από το ειρμολόγιο Πέτρου εκδ.1825.
Θα το κατεβάσετε από ΕΔΩ



Γ.-ΙΔΙΟΜΕΛΑ ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΤΙΚΑ ΑΙΝΩΝ ΤΡΙΩΔΙΟΥ:

Περιέχει κατά σειράν τα Δοξαστικά των αίνων του Τριωδίου από Κυριακή Τελώνου και Φαρισαίου,έως Κυριακή των Βαϊων.Προστέθηκαν όπου χρειάστηκε στιχηρά ιδιόμελα αίνων,από το κλασικό βιβλίο ¨Ιδιομελάριο Μανουήλ Πρωτοψάλτου¨.
Θα το κατεβάσετε από ΕΔΩ
(Παρατίθεται πλέον το μετέπειτα αναρτηθέν Κλασικό Τριώδιο)

Καλή συνέχεια και του χρόνου με υγεία.

ΟΦΕΛΠ



Υ.γ.-Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ότι τα ανωτέρω εγκόλπια προέρχονται από το αρχείο του [α] διαχειριστού ΟΦΕΛΠ Πρωτοψάλτη κ.Παναγιώτη Τζανάκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου