ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Κλιμάκιο του ΟΦΕΛΠ σε αγρυπνία στον Ελκόμενο Χριστό Μονεμβασίας.


Με ιδιαίτερη χαρά και ύστερα από πρόσκληση του φιλακόλουθου και φιλόμουσου εφημερίου της ιστορικής Μονεμβασίας π.Κωνσταντίνου Κρυπωτού, κλιμάκιο από μέλη του ΟΦΕΛΠ, έψαλλε σε μικρή αγρυπνία που τελέσθηκε την 28 προς 29 Αυγούστου στον αρχαίο μεγαλοπρεπή και ιστορικό ιερό Ναό του Ελκομένου Χριστού, εντός του κάστρου της Μονεμβασίας.
Το δεξιό αναλόγιο πλαισιώθηκε από τους Παναγιώτη Τζανάκο, Νικόλαο Μπούρη, Ευάγγελο Θεοδώρου, Ιωάννη Βούκλιζα και Νικόλαο Γιάνναρη,
Η αγρυπνία έγινε επειδή το δεξιό κλίτος του περιφήμου αυτού Ναού,είναι αφιερωμένο στον Πρόδρομο Ιωάννη.Αρχισε στις 21.00 και περατώθηκε περίπου στις 01.15. Συλειτούργησαν τρείς Ιερείς,είχε αρτοκλασία  και μεγάλη προσέλευση ντόπιων πιστών,αλλά και τουριστών αφού αυτή την περίοδο της τουριστικής αιχμής η καστροπολιτεία της Μονεμβασίας είναι προορισμός χιλιάδων ημεδαπών και αλλοδαπών.
Μέσα στον μεγαλοπρεπή ιερό Ναό του Ελκομένου Χριστού,κυριεύεσαι από δέος.Είναι τεράστιος,με υπέροχη ακουστική και με τα πενιχρά φώτα των κεριών η όλη ατμόσφαιρα ήταν άκρως κατανυκτική.

Σε ειδικό χώρο με τα πλέον αυστηρά μέτρα,φυλάσσεται η περίφημη και πασίγνωστη υπερμεγέθης  εικόνα της Σταύρωσης του Χριστού,την οποία δεν χορταίνεις να κυττάς.
Χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία αφού τα περισσότερα μέλη μας απουσίαζαν σε διακοπές, ψάλλαμε κυρίως μέλη του Διδασκάλου Πέτρου,τα ιδιόμελα από το Δοξαστάριο του Κ.Πρίγγου και γενικά επιδιώξαμε ένα ψάλσιμο απλό προσευχητικό και πρωτίστως με Πατριαρχικό ηχόχρωμα.
Θα ήταν παράλειψή μας να μην επισημάνουμε την Αβραμιαία φιλοξενία του ανωτέρω σεβαστού εφημερίου,καθώς και την παρασχεθείσα πλήρη ελευθερία κινήσεων ως προς τα ψαλτικά.
Από την ωφέλιμη και ευχάριστη ανωτέρω ψαλτική μας δραστηριότητα,αναρτούμε μερικές φωτογραφίες και ωρισμένα ηχητικά μέλη-συνθέσεις του Πέτρου που εψάλλησαν.
Εις καλήν ανάμνησιν......
Καλή συνέχεια.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου