Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Σάββατο, 29 Ιουνίου 2013

Πανηγυρικός εσπερινός και επιμνημόσυνον τρισάγιον.

Κάθε χρόνο σαν σήμερα εορτή των Αποστόλων Πέτρου και Παύλου,τιμούμε ως ΟΦΕΛΠ και την μνήμη του Διδασκάλου Πέτρου,εδώ στην πατρίδα του την Λακεδαίμονα.
'Ετσι έγινε και φέτος με μία όμως ιδιαιτερότητα.Συνεορτάσαμε μαζί με τον τοπικό σύλλογο Ιεροψαλτών Λακωνίας "Πέτρος ο Λακεδαιμόνιος",κατά τον πανηγυρικό εσπερινό της εορτής.
Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευστάθιος,όπως ανελιπώς κάνει κάθε χρόνο,τιμώντας τους Ιεροψάλτες της επαρχίας του.


 Ο εν λόγω σύλλογος κάθε χρόνο έχει καθιερώσει στον εν Σπάρτη δισυπόστατο Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και Πέτρου και Παύλου,μέλη του να ψάλλουν κατά τον εσπερινό και να προσκομίζουν αρτους.
Φέτος μας τίμησαν με την πρόσκλησή τους να συνεορτάσουμε και μάλιστα μας παραχώρησαν το δεξιό αναλόγιο,όπου ψάλλαμε μέλη του ΟΦΕΛΠ,υπό την διεύθυνση του (α) διαχειριστού της ιστοσελίδας μας Πρωτοψάλτη κ.Παναγιώτου Τζανάκου.

Αριστερά έψαλλαν μέλη του συλλόγου Ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του προέδρου αυτού Πρωτοψάλτου κ.Ιωάννη Μερεκούλια.
Φυσικά κυριάρχησαν και στα δύο αναλόγια τα μέλη του Διδασκάλου Πέτρου,αφού φέτος συνέπεσε και η απόδοση της εορτής της Πεντηκοστής.

Στό τέλος του εσπερινού έγινε ευχαριστήρια προσφώνηση από τον πρόεδρο του συλλόγου Ιεροψαλτών,ο οποίος αναφέρθηκε και στον ΟΦΕΛΠ και ο εσπερινός τελείωσε με σύντομη και λίαν ωφέλιμη ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας,ο οποίος μάλιστα μάς προέτρεψε στην από κοινού διοργάνωση σχετικής ημερίδας γιά τον Πέτρο.

Μετά τον εσπερινό,όλοι μεταβήκαμε στο πάρκο έξωθι του Μητροπολιτικού Ναού,όπου βρίσκεται η προτομή του Διδασκάλου Πέτρου.Εκεί ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε επιμνημόσυνη δέηση.


Σήμερα το πρωϊ στον Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης,προσκομίσθησαν κόλυβα και ετελέσθει επιμνημόσυνον Τρισάγιον.

Ευχόμαστε σε όλα τα μέλη μας,με υγεία και του χρόνου.
Και σε όλους σας χρόνια πολλά.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου