ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Μέλη του ΟΦΕΛΠ στον Βυζαντινό Μυστρά.


 Γιά μία ακόμη φορά,μερικά μέλη του ΟΦΕΛΠ,υπό τον [α] Διαχειριστή της ιστοσελίδας μας, Πρωτοψάλτη του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Σπάρτης κ.Παναγιώτη Τζανάκο,έψαλλαν,κατόπιν ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ.Ευσταθίου,κατά τους Δ'  Χαιρετισμούς,που κάθε χρόνο τελούνται μέσα στο Καστρο του Μυστρά και συγκεκριμένα στον πάλαι ποτέ Μητροπολιτικό Ναό της καστροπολιτείας τον Αγιο Δημήτριο.
  
 
Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Πεντέλης κ.κ.Ιωάννης,όπου και ανέγνωσε την Δ' στάσιν του Ακαθίστου ύμνου.
   Πλήθος κόσμου τόσο από την Σπάρτη,όσο και από πολλά μέρη της Ελλάδος είχε προσέλθει με πολλά πούλμαν γιά την παρακολούθηση της ακολουθίας.





Είναι λίαν συγκινητικό και ταυτόχρονα κατανυκτικό,να συμμετέχει κάποιος ψάλλοντας  σε Ακολουθίες σε τέτοιους ιστορικούς χώρους.Και μάλιστα αναλογιζόμενος ότι αφ' ενός σε αυτό τον Ιερό Ναό ορκίσθηκε ο τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου και αφ' ετέρου ό,τι ακριβώς πίσω από την πλάτη του δεξιού Αναλογίου εξωτερικά,μαρτύρησε στα μαύρα χρόνια της σκλαβιάς,ο τότε Μητροπολίτης Ανανίας όπου Τούρκοι τον κατέσφαξαν.










Οι σχετικές φωτογραφίες ως ωραία ανάμνηση.
Ηχητικά δεν παρατίθενται επειδή είναι πολύ δύσκολο με τόσο πολύ κόσμο να γίνει σωστή ηχογράφηση.Και του χρόνου.

ΟΦΕΛΠ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου