ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Περί ειδωλοποίησης-ειδώλων και η ειδοποιός διαφορά.

   -Θέλουμε να διευκρινήσουμε μερικά πράγματα γιά να μην δημιουργούνται εσφαλμένες απόψεις σε μερικούς.Και δεν θα επανέλθουμε. 
   -Διευκρινήσαμε από τις πρώτες αναρτήσεις μας πως μας ενδιαφέρει η έρευνα,η κατά το δυνατόν διαφύλαξη και η επαναφορά του μελοποιητικού έργου του Πέτρου.Ομως του αυθεντικού του έργου,αυτού που περιέχεται στις πρώτες εγκεκριμένες από το Πατριαρχείο και κλασικές πλέον εκδόσεις.Πάνω σε αυτόν τον άξονα και ηχητικά θα αναρτούμε μέλη του Πέτρου με ερμηνείες συναδέλφων,αλλά και με άρθρα φίλων του ΟΦΕΛΠ,θα παρεμβαίνουμε,πάντα σε μουσικά θέματα βεβαίως.Νομίζουμε ότι έχουμε αυτό το δικαίωμα.
   -Εάν η ασχολία με το έργο ενός τόσο μεγάλου και σε όγκο και σε ποιότητα μελοποιού,είναι ειδωλοποίηση,ε.. τότε οι ισχυριζόμενοι κάτι τέτοιο,είναι το ολιγώτερον αδαείς.Ας ρωτήσουν πως και πόσο τιμούν στο εξωτερικό δικούς τους αντίστοιχους μελοποιούς όπως π.χ τον Μότσαρτ στην Αυστρία ή τον Μπετόβεν στην Γερμανία.Και ας αναρωτηθούν αν και πώς έχουμε τιμήσει όλοι εμείς εδώ στην Ελλάδα και ως θεσμικά όργανα όπως π.χ η Διοικούσα Εκκλησία ή το Υπουργείο Πολιτισμού κλπ,αλλά και ως άτομα, αντίστοιχους μεγάλους μελοποιούς.Τό ποιούς ειδωλοποιούμε σήμερα οι περισσότεροι περί την ψαλτική ασχολούμενοι,ας μην το αναφέρουμε.....
   -Γιά μας Πέτρος Λαμπαδάριος σημαίνει λιτή σοβαρή μετρημένη και προσβάσιμη γιά όλους μελοποιϊα.Η τεχνοτροπία του στην μελοποίηση ήταν και πρέπει να συνεχίσει να είναι η πυξίδα γιά κάθε ερμηνευτή και νέο μελοποιό.Και αυτό είναι η μεγάλη ειδοποιός διαφορά.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου