ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

Χερουβικα εβδομάδος Πέτρου[β' σειρά] Τέλος ενός ακόμη κύκλου σπουδαίων μελών.

    -Με χαρά,φέραμε εις πέρας έναν ακόμη "κύκλο" με μέλη-συνθέσεις του Διδασκάλου.Αυτόν με τα σύντομα χερουβικά "της εβδομάδος",της β' σειράς,στην μεταφορά τους στην νέα μέθοδο από τον κυρ Γιάννη Αρβανίτη.
    -Αποφύγαμε να σχολιάσουμε τις ερμηνείες των φίλων Ιεροψαλτών που τα ερμήνευσαν.Και αυτό επειδή ίσως αδικούσαμε κάποιον.Ολοι έβαλαν ψυχή. Καθένας με την φωνή του,με τις γνώσεις του,τις καταβολές του και τις εμπειρίες του.
    -Το βασικό και επιδιωκόμενο από την πλευρά του ΟΦΕΛΠ,ήταν η επαναφορά και επικαιροποίηση αυτών των διαμαντιών του Διδασκάλου.Νομίζω ότι το καταφέραμε.Και οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται γιά σοβαρό και παραδοσιακό ψάλσιμο εύκολα βρίσκει και το μουσικό κείμενο και υποδειγματικές ερμηνείες,χωρίς επεμβάσεις,ακροβατισμούς,διασκευές.
    -Τα εν λόγω σύντομα χερουβικά -μαζί και με τα της α' σειράς που έχουμε αναρτήσει-αποτελούν στην σημερινή ψαλτική πραγματικότητα [σύντομη έξοδος και βιασύνη ιερουργούντων],την καλύτερη και ασφαλέστερη"λυση",αφού μελοποιήθηκαν μέσα στα παραδοσιακά πλαίσια και με συμμετρικό τρόπο.
    -Και εις άλλα με υγεία.
ΟΦΕΛΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου