ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Κοινωνικόν Αναλήψεως "Ανέβη ο Θεός......"-ΠΕΤΡΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ (ερμηνεία Χαρ.Συμεωνίδης)

Κύκλος:Κοινωνικά Πεντηκοσταρίου


   -Συνεχίζουμε την ανάρτηση ερμηνευτικών προσεγγίσεων στα κοινωνικά του Πεντηκοσταρίου,σε μέλος του Διδασκάλου,με το κοινωνικό της εορτής της Αναλήψεως "Ανέβη ο Θεός....".
   -Στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτησή μας ο φίλος και μέλος του ΟΦΕΛΠ Κων/νος Τσάρας,ανέλυσε μορφολογικά αυτή την μελοποίηση του Διδασκάλου, που είναι από τις κορυφαίες του.
   -Την ερμηνευτική προσέγγιση αυτής της μελοποίησης παρουσιάζουμε σήμερα από τον φίλο του ομίλου και λαμπρό Πρωτοψάλτη κ.Χ.Συμεωνίδη,τον οποίο θερμά ευχαριστούμε που πάντα πρόθυμα ανταποκρίνεται στα "διακονήματα" που του "αναθέτουμε" και που δεν είναι και τα πλέον εύκολα...
Ο.Φ.Ε.Λ.Π

Σημείωση του Παν.Τζανάκου-εκ των διαχ/στών του ΟΦΕΛΠ
   Με τον φίλο Χάρη γνωριζόμαστε λίγο καιρό-περίπου ενάμισυ χρόνο.Διέκρινα αμέσως τις ωραίες ανησυχίες του γιά την Βυζ.μουσική,γενικά την παραδοσιακή μουσική και το μέράκι του.Αποτελεί συνέχεια των παλαιού τύπου Ψαλτάδων (πράγμα που αρχίζει να χάνεται) οι οποίοι διέθεταν οντότητα,λεβεντιά, αγάπη στα ωραία....πράγματα και απεριόριστη φωνή,που όταν τούς άκουγες δεν ανησυχούσες μήπως κάπου ρετάρουν.Επίσης και η παράλληλη ενασχόληση με το τραγούδι και το οργανάκι είναι ίδιον των παλαιών.
  Τώρα όσον αφορά την ανωτέρω ερμηνεία,μόνο δύο λόγια θα πώ.Χρειάζεται "θράσος" και παληκαριά γιά να την αποδόσεις.Και τα δύο ο Χάρης τα διέθεσε απλόχερα.
  Γειά σου φίλε Χάρη.Πάντα τέτοια.Π.Τ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου