ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

ΚΥΚΛΟΙ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΩΝ ΜΕΛΩΝ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ

   -Ενημερώνουμε τους φίλους αναγνώστες της ιστοσελίδας μας,ότι προετοιμάζουμε κύκλους/ενότητες με ερμηνείες διαφόρων μελών-συνθέσεων του Διδασκάλου.
   -Ηδη έχει ξεκινήσει ο κύκλος με τα κοινωνικά του Πεντηκοσταρίου.Αρχίσαμε με το κοινωνικό του Πάσχα που ερμήνευσε ο Πρωτοψάλτης Νικ.Γιάννου και συνεχίσαμε με το κοινωνικό του Αντίπασχα,που ερμήνευσε ο Πρωτοψάλτης Δαν.Καραμπάσης.Τα υπόλοιπα κοινωνικά έχουν ήδη "ανατεθεί"ως "διακονήματα" σε άλλους φίλους Ιεροψάλτες και θα αναρτώνται επικαίρως.
   -Θα επακολουθήσουν κύκλοι με πασίγνωστα και βασικά σε κάθε σοβαρό και παραδοσιακό φίλο και μύστη της ψαλτικής τέχνης,μέλη του Διδασκάλου.
   -Στόχος μας η επαναπροσέγγιση αυτών των βασικών θεμελίων της ψαλτικής,απαλλαγμένων από την αυθαίρετη και πολλάκις κάκιστη "διασκευή"ή τον λεγόμενο "καλλωπισμό" ή και παραποίηση από πολλούς των αυθεντικών μουσικών γραμμών.
   -Επιζητούμε σε κάθε αναρτώμενη ερμηνεία την προσωπική σφραγίδα του κάθε ερμηνευτού.Αλλά αυτή πάνω στο αυθεντικό μέλος.
   -Επίσης με τους φίλους Ιεροψάλτες ερμηνευτές που πρόθυμα και ρομαντικά συνδράμουν το όλον εγχείρημά μας-οι περισσότεροι των οποίων είναι νέοι και επιστήμονες-,πιστεύουμε ότι ανακαινίζουμε και τα ψαλτικά μας ακούσματα.
   -Και γιά να μην αποκρύπτουμε και μερικές αλήθειες. Από τους παλαιούς και πασίγνωστους Ιεροψάλτες, λίγοι δυστυχώς αρκούντο στην προσωπική τους ερμηνευτική προσέγγιση.Οι περισσότεροι επενέβαιναν και στο μέλος με προσθήκες,διασκευές κλπ
   -Στην προσπάθεια αυτή όποιος φίλος αναγνώστης θέλει να μας υποδείξει ο,τι περί των ανωτέρω ή να μας προσφέρει ηχητικό,είμαστε στην διάθεσή του.
 Χριστός Ανέστη.
Ο.Φ.Ε.Λ.Π

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου