ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥ.
Επικοινωνία: omilospetros@gmail.com


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Περί των ηχητικών αναρτήσεων.

    -Αρχίσαμε και αναρτούμε διάφορους εκκλ.ύμνους σε μελοποίηση του Διδασκάλου και απόδοσή τους από διαφόρους Ιεροψάλτας.Και αυτό θα συνεχισθεί επιλέγοντας από το ηχητικό μας αρχείο ή από το διαδίκτυο ή "κατά παραγγελίαν" σε ευγενικά προσφερόμενους φίλους.
     -Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ενταύθα ότι οι εκκλ/κοί αυτοί ύμνοι θα επιλέγονται είτε ως επίκαιροι, είτε επειδή θα υποβοηθούν κάποια επισήμανση ή μελέτη.Δεν επιλέγουμε ύμνους για προβολή ή σύγκριση διαφόρων Ιεροψαλτών παλαιών τε και νεωτέρων.Ούτε και θέτουμε κριτήριο από ποία σχολή προέρχονται,ποίο "ύφος" διακονούν κλπ.Μάλιστα θα είναι χρήσιμο να υπάρχουν πολλές ερμηνείες διαφορετικής οπτικής.
     -Βασικό κριτήριο επιλογής είναι να αποδίδεται ο όποιος ύμνος-μελοποίηση του Πέτρου άνευ διασκευών και αλλοιώσεων της βασικής γραμμής.Οι αναλύσεις πού γίνονται,η φωνή,η ηλικία, η χρονική αγωγή και κάθε άλλο ερμηνευτικό ιδίωμα είναι προσωπική υπόθεση του ερμηνευτή Ιεροψάλτη.
     -Σκοπός και στόχος μας είναι η επισήμανση των συνθέσεων του Πέτρου και η εξ αυτής ωφέλεια των ενδιαφερομένων.Εξ άλλου ότι μελοποίησε το μελοποίησε για όλους.Το ποιός είναι πιό κοντά σε αυτό που εκείνος ήθελε θα προσπαθήσουμε να το διερευνήσουμε.
     -Ενταύθα θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να μας στέλνετε στο μέϊλ οτιδήποτε θέλετε να αναρτήσουμε απο μέλη του Πέτρου,είτε σε προσωπικές σας αποδόσεις ή άλλων που σας άρεσαν.Καθώς και οτιδήποτε άλλο όπως σχόλιο,άρθρο,μελέτη κλπ
Ο.Φ.Ε.Λ.Π
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου